luni, 27 octombrie 2014

VIDEO ! Pista de biciclete de pe B-dul Eroilor de la Tisa, un clișeu



  Primaria Timisoara s-a gandit sa mai adauge la lista "Facute in 2014" niste km de piste, mazgalite pe trotuar, una din ele rasarind recent pe B-dul Eroilor de la Tisa intre Aleea Fc Ripensia si Str.Stefan cel Mare.




  
  Caracteristicile pistei :
* Borduri inalte pe tot traseul, exceptand vreo 2 treceri
* Vopsea lucioasa care la cea mai mica umezeala devine patinoar
* E mazgalita cam 70% din latimea trotuarului, pietonii fiind ingramaditi pe o fasie ingusta de trotuar
* Are putin peste 900 metri lungime si aproximativ 2 m latime
* Practicabila 6/10 si un 8/10 cu indulgenta...daca vor fi coborate bordurile si un 9/10 daca pista ar fi fost separata de trotuar printr-o bordura ca pe Calea Alexandru Ioan Cuza ( langa parcul Botanic), care, ca veni vorba, ar trebuie reasfaltata ! :)

    “Cred ca este o placere sa vezi pistele de biciclete clar delimitate, cu verde. Am un comentariu vizavi de trecerile de la trotuare. La noi, proiectantii nu prea vor sa faca… este si dupa ei, ca ei vin sa spuna ca normele de securitate prevad trecerea mai abrupta ca sa-i oblige pe biciclisti sa coboare, sa nu treaca direct, fara sa se asigure, pe carosabil sa-i loveasca masinile. Ei spun ca e pericol de accidente, biciclistii si motociclistii sunt cei mai expusi la accidente, dar eu cred ca pana la urma este responsabilitatea fiecaruia, daca este biciclist trebuie sa fie atent”, a explicat primarul
    
    Bine mai, nea' primar Robu, dar cu bietele persoane in scaun cu rotile si cu parintii ce isi plimba copiii in carucioare ce au domni proiectanti?  De ce ii chinuie si pe ei cu bordurile lor inalte? 

    Un biciclist cu capul pe umeri nu se arunca in fata masinii (daca se arunca, vina lui), daca e pista marcata pe langa trecerea de pietoni, vinovat e soferul in cazul unui accident ! Simplu, nu?




  "Bine ca se face ceva" ar spune unii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu